bottom_menu.jpg
026-785 67 45

STIHL Accu's bij koud weer

Koud weer is voor een accu niet goed. De accu heeft hier een ingebouwde beveiliging voor. Accugebruik bij koud weer (onder de 5 graden) kan een vermindering van prestatie op de lange duur veroorzaken. Dit betekent dat de gegarandeerde 2400 ladingen bij een AP 500 S niet gehaald zouden kunnen worden. Dit is ook het geval bij extreme hitte. Boven in de accu zit een printplaat die dit allemaal in de gaten houdt.

Tip! Je kunt een rood lampje voorkomen door de accu op te slaan in een warme ruimte. In de cabine van de auto waar de verwarming aan staat is de beste plek. Als de accu eenmaal warm is, blijft deze door gebruik uit zichzelf op ‘bedrijfstemperatuur’.
stihl

 

 

 

Aanvullend

Alle accumachines van het STIHL AP systeem zijn ontworpen voor professionele gebruikers én voor dagelijks gebruik. Ook bij slecht weer. Daarom zijn ze voorzien van een beproefde bescherming tegen spatwater. De effectiviteit wordt bewezen door strenge interne tests. De spatwatertest is onder andere gebaseerd op de IPX4-standaard. Ook de AP 500 S accu is voorzien van een beproefde bescherming tegen spatwater dat gecertificeerd is conform beveiligingsgraad IPX4.

Het STIHL AP systeem ondersteunt je bij de dagelijkse boomverzorging en het tuin- en landschapsonderhoud. Met de AP lithium-ion-accu’s kan je je STIHL accumachines zelfs voor de meest veeleisende klussen gebruiken. Vier led-indicatoren informeren je voortdurend over de status van de accu. Dankzij de nieuwe Power Laminate technologie biedt de STIHL AP 500 S accu je een verdubbeld aantal laadcycli in vergelijking met de vorige accu’s. Ook het geleverde vermogen is toegenomen ten opzichte van de STIHL AP 300 S accu. Bovendien kan je de STIHL AP 500 S accu integreren in het systeem voor machineparkbeheer STIHL connected. Zo zie je op elk ogenblik en volledig overzichtelijk hoe lang je de accu effectief hebt gebruikt.

Rik van Drielen - Andreas STIHL

 

Inspiratie

themadag

Themabijeenkomsten

mei 22, 2024
SRT-klimmen Wil je meer weten van klimmen met de Single Rope Techniek (SRT) en verschillende materialen uitproberen? Kom naar onze…
Man test zaagbroek met kettingzaag

Welke klasse zaagbroek?

okt 16, 2023
Regelmatig krijgen we vragen over de zaagklasse van kleding in combinatie met de kettingsnelheid.

'Het zit ‘m in de details…'

jun 02, 2023
Voor de veeleisende zager ‘Het zit ‘m in de details…’ Voor de veeleisende zager ‘Het zit ‘m in de details…’ Het maximale vermogen uit een…

Veiligheid bij de bosmaaier

apr 20, 2023
Weten welke deflectorkap je moet gebruiken bij het juiste maaigarnituur is essentieel. We gebruiken in Nederland vaak maaidraad. Hierbij…

STAP-budget

apr 19, 2023
Update 24 augustus 2023: de overheid heeft de regels rondom STAP subsidie aangepast. STAP subsidie kan alleen nog worden verstrekt aan OCW…
motorzaagketting

Motorzaag winterklaar?

dec 01, 2022
Als de winter begint, is het belangrijk om je motorzaag goed in te stellen. Zo is het belangrijk dat de machine in de winterstand staat.…

Workshop 'Zagen met STIHL'

feb 11, 2022
STIHL, Osma en Cursus Centrum Groen organiseren gezamenlijk een geheel verzorgde workshop ‘Zagen met STIHL’ voor particulieren. De workshop…

3 studenten aan de slag!

feb 25, 2021
Op dit moment zijn drie studenten aan de slag bij Cursus Centrum Groen. Twee studenten van Helicon MBO Velp en één student van ROC…